Jelovnik

Na svakoj večeri pa tako i na svadbenoj gost želi biti upoznat s jelovnikom, neki iz čiste radoznalosti jer žele znati koje ih delicije čekaju, drugi su gosti (što ne smijemo zaboraviti) alergični na određenu hranu, najčešće su „problematični“ rakovi (škampi i kozice), školjke, orašasti plodovi (kikiriki, bajami i orasi), ili pak od voća jagode ili borovnica. Ipak večini gostiju je drago zaviriti u jelovnik jer žele večeru planirati tako da jela koje manje vole (ili uopće ne vole) pojedu manje, a mjesto sačuvaju za jela koje vole najviše.


Jelovnik se obično stavlja po jedan komad na jedan stol, a ako želite ostaviti dojam možete svakom gostu u tanjur staviti jelovnik koji će ga dočekati kada sjedne za stol. Uobičajeno mjesto za meni je i stalak pri ulazu u salu zajedno sa rasporedom sjedenja po stolovima.

Od svih „popratnih sadržaja“ na Vašoj vjenčanoj večeri mi Vam savjetujemo da razmislite o izradi jelovnik, jer on iskazuje poštovanje prema svakom gostu. Posebno Vam jelovnik preporučamo ako planirate poslužiti neke rijetke delicije, ili ako vaš menu u bilo čemu odstupa od klasičnog.

Uobičajeno je da se jelovnik svojim izgledom i dizajnom veže uz pozivnice/zahvalnice.